luni, 30 aprilie 2012

Simon il infrunta pe Fognini pentru al treilea trofeu la Bucuresti >> Turneul de casa

Francezul Gilles Simon s-a calificat in a treia finala pe zgura bucuresteana si are sansa, in premiera, sa castige al treilea titlu in cadrul aceluiasi eveniment din circuitul ATP.
G.Simon: ” Ma simt foarte bine pe zgura de aici”
Traseul favoritului principal al acestei editii de la BRD Nastase Tiriac Trophy pana in finala a fost unul fara suisuri si coborasuri. In cele trei meciuri jucate pana in aceasta faza a competitiei, Gilles Simon a cedat un singur set, in sferturi, in fata puternicului polonez, Lukas Kubot. In rest, victoriile sale au fost concludente, fara stralucire, dar conforme cu propriul stil de joc defensiv.
In semifinale, francezul ocupant al pozitiei 12 ATP in prezent, a trecut in doua seturi, 7-5,6-2, de neamtul venit din calificari, Matthias Bachinger: ” Adversarul meu a jucat foarte bine, mai ales pe propriul serviciu, a reusit sa trimita multe lovituri direct castigatoare si in multe ocazii si-a luat sansele ivite. Simt ca jocul meu a evoluat de la meci la meci si daca voi continua in acelasi ritm, cred ca voi putea castiga turneul”, a comentat Simon la finalul partidei.
” Ma simt foarte bine pe zgura din acest complex, este ceva mai rapida decat celelalte. Cunosc foarte bine terenurile de aici si imi doresc ca in finala sa joc la 100% din potentialul meu. Chiar si asa, sunt sigur ca voi avea un meci dificil”, a mentionat francezul cu privire la meciul din finala.
In ultimul act, al 12-lea jucator al lumii va da peste italianul Fabio Fognini, locul 57 ATP.
Capriciosul italian a trecut in minimum de seturi, scor 6-3,6-1, de surpriza placuta a competitiei de la Arenele BNR, ungurul Atilla Balazs, sportiv venit din calificari si ocupant al pozitiei 450 in ierarhia mondiala.
Cei doi sportivi s-au intalnit de trei ori pana acum in circuitul profesionist, de fiecare data pe zgura, in 2009. Invingator a iesit in toate cele trei infruntari Simon, italianul reusind sa-i castige un singur set.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu